Inleiding

Als iemand je huis binnenkomt met vieze schoenen is het natuurlijk erg vervelend, vooral als het huis net schoongemaakt is. Daarom zijn er deurmatten. Iemand met vieze schoenen veegt er zijn schoenen zodat ze schoner worden, het vuil blijft achter op de deurmat die je later schoon kan maken.

Verschillende soorten deurmatten

Op deurmat-zaak.nl worden veel verschillende soorten deurmatten verkocht: borstelmatten, droogloopmatten, ecomatten, kokosmatten, naaldvitmatten, rubbermatten, schoonloopmatten en spaghettimatten.

Borstelmatten

Het voordeel van een borstelmat is dat de borstels vastzitten aan het frame. Hierdoor zijn de borstelmatten perfect voor het intensieve gebruik, ideaal dus voor winkels, sportclubs en restaurants. Sommige borstelmatten zijn voorzien van een strip waardoor u zonder enig probleem met wielen naar binnen kunt.

Droogloopmatten

Droogloopmatten zijn ideaal voor binnengebruik. Het werkt namelijk als volgt: je komt van buiten met natte schoenen, je veegt je schoenen droog op de deurmat en dan heb je geen natte vlekken op de grond in uw huis. Als u een droogloopmat voor buiten gebruikt, raakt deze zijn drogende werking kwijt.

Ecomatten

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die denken om het milieu, ze willen ook steeds meer biologische/ecologische producten gebruiken. Voor deze mensen zijn er de ecomatten. Deze matten zijn gemaakt van rubber dat voornamelijk komt van gerecyclede autobanden.

Kokosmatten

Een kokosmat komt bij iedereen bekend voor, je komt ze overal tegen. Een echte klassieker dus. Op deurmat-zaak.nl is onderscheid gemaakt in verschillende diktes bij de kokosmatten. U heeft per dikte een ruime keuze uit verschillende maten. Als de maten van de mat niet precies passen, is dat geen enkel probleem u kunt de kokosmatten namelijk zeer eenvoudig op de juiste maat snijden. Ze zijn te koop met print en met staal.

Naaldviltmatten

Bij een naaldviltmat wordt een stukje wol doorprikt met een naald. Zo wordt het vilt steeds dichter en kunnen er vormen in worden gemaakt. De naaldviltmat op deurmat-zaak.nl heeft een standaard maat en dat is 40 x 60 cm. Dit formaat past voor iedere ingang.

Rubbermatten

Een rubbermat komt erg vaak voor. De reden hiervan is dat hij gemaakt is van rubber en een open structuur heeft. Het vocht en vuil zal makkelijk buiten blijven door deze open structuur. Ook gaan rubbermatten erg lang mee, dit komt omdat ze gemaakt zijn van rubber. Het is ook mogelijk om meerdere rubbermatten met elkaar te verbinden. Dit kan door middel van connectors. Deze kunt u vinden bij deurmat-accesoires.

Schoonloopmatten

Een schoonloopmat is ideaal voor in de bijkeuken. Je kunt hem ook in combinatie gebruiken met een rubbermat. Als u de rubbermat buiten, voor de deur hebt liggen en binnen een schoonloopmat. Bij een schoonloopmat loop je de laatste viezigheid van uw schoenen eraf. Het handige bij sommige schoonloopmatten is dat je ze kan wassen. En ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Spaghettimatten

Eigenlijk zegt de naam het al, het lijkt namelijk alsof de spaghettimat echt van spaghetti is gemaakt. Door de zogeheten spaghettistructuur loop je makkelijk het vuil en de vocht van je schoenen af.

Ik hoop dat ik jullie genoeg heb geïnformeerd over deurmatten en verschillende soorten deurmatten. Verder wens ik jullie succes met een keuze maken over een eventuele aanschaf van een deurmat.